Aflevering 8 - De concurrentiegerichte dialoog als innovatieve aanbestedingsprocedure voor complexe “Smart City” vraagstukken bij lokale besturen

PwC’s podcast voor de (semi)publieke sector

Lokale besturen gaan steeds meer op zoek naar manieren om data op een slimme manier in te zetten ter ondersteuning van de beleidsvoering en op die manier te evolueren naar een “smart city”. Lokale besturen hebben vaak heel wat data ter beschikking uit diverse databronnen die kunnen ingezet worden om slimme oplossingen te ontwikkelen die het dagdagelijks leven van de burgers verbeteren.

Stad Mechelen had de wens om een smart city platform op te bouwen om ondersteuning te geven aan de diverse smart city use-cases binnen de stad. Met de ondersteuning van PwC werd een innovatief aanbestedingstraject, in de vorm van een concurrentiegerichte dialoog, gestart om de juiste externe partij te vinden voor de ontwikkeling van het smart city dataplatform.

Deze podcast geeft inzicht in hoe het aanbestedingstraject werd opgestart, waarom dit de beste keuze was voor Stad Mechelen en wat de uitdagingen en lessons learned zijn.

 Abonneren op PwC’s podcast voor de (semi)publieke sector

Over de moderator

Tim Van Sant - Director, PwC België

Tim Van Sant
Director, PwC België

Over de sprekers

Bart peeters

Bart Peeters
Guest speaker

Mieke Van Cauwenberghe

Mieke Van Cauwenberghe

Programmamanager Slimme Stad & Innovatie, Stad Mechelen

 

Annie Pinxten

Annie Pinxten

Operations Manager,  Cronos 

Contacteer ons

Wouter Villette

Wouter Villette

Partner, PwC Belgium

Tel: +32 47 597 4171

Tim Van Sant

Tim Van Sant

Director, PwC Belgium

Tel: +32 470 77 57 18

Connect with PwC Belgium